IMG_20190816_144226.jpg
 
 

 

Halkkörning
och riskutbildning

- För trafikskolor,
privatpersoner och företag
.

OM LJUNGBHEDS TRAFIKÖVNINGSPLATS

Ljungbyheds Trafikövningsplats startades under början av 2017 och drivs av ledningen i MOM Events & Förarcoaching AB.

MOM Events & Förarcoaching AB har varit verksamma på Ljungbyhed Park sedan 2007 Med syfte att skapa häftiga evenemang och möten, oftast kryddat med bilrelaterade upplevelser eller utbildningar. MOM anlitas av företag som vill ta väl hand om sin personal och sina kundrelationer.

 

Vårt mål har länge varit att utveckla Ljungbyheds motorbana till den starkaste utbildningsplatsen för bilkörning i södra Sverige. Ett naturligt steg i vår utveckling är att starta en Trafikövningsplats som är godkänd för Risktutbildning B del 2.

 

Genom att utbilda blivande körkortsinnehavare ökar vi vår bredd och därigenom kan vi sprida intresset för bilkörning i tidig ålder. Vi kan förse trafikskolor, företag och privatpersoner med olika utbildningar för att skapa tryggare bilförare.

 

 

KONTAKT

LJUNGBYHEDS TRAFIKÖVNINGSPLATS AB

Thulinvägen 23
26451 Ljungbyhed

Tel: 0435-76 11 42
Mail: ted@mom-events.se

Platschef
Ted Johansson
0435-76 11 40

EASYDRIFT

Easydrift är en speciell ”plastring” som installeras utanpå bilens befintliga däck för att på så sätt minska friktionen mot marken Ringen består av ett nylonförstärkt plastmaterial som är mycket hållbart.

Easydrift är godkänt av Transportstyrelsen för att bedriva Riskutbildning B del 2.

Systemets fördelar:
- Miljövänligt - avger inga materialrester.
- Låg bullernivå.
- Ingen däcksrök.
- Utbildningen begränsas inte till en yta.
- Trovärdig nivå av friktion.

 

PRIVATPERSON

För dig som inte går på trafikskola kan du boka din riskutbildning B del 2 här!

 

INFÖR 

Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig Riskutbildning B del 2 bör du vara i slutet av din körkortsutbildning både praktiskt och teoretiskt. Det är viktigt att du kört så mycket bil att du kan manövrera den på ett normalt sätt vilket är en förutsättning för att du ska kunna bli godkänd.
 

Språk
En viktig del av utbildningen är att deltagarna är aktiva och diskuterar sina upplevelser med läraren och med varandra. För att bli godkänd måste varje elev kunna redogöra för sin förståelse och värdera sin körning. Utbildningarna genomförs normalt på svenska. Vissa pass kan genomföras på engelska.

Tolk
Om du inte kan tala och förstå det svenska språket måste du ha meddelat oss detta i samband med bokningen. Om du är osäker på om din svenska är tillräcklig måste du ha en tolk med dig. Tolken måste kunna ditt språk och svenska. Meddela oss om du har tolk så vi kan reservera plats för denna i bilen.

Legitimation
Du måste ha godkänd och giltlig legitimation.


UTBILDNING

Introduktion
När du kommer kommer hit börjar vi med att kontrollera samtliga deltagares legitimationshandligar. Alla deltagare får också blåsa i ett alkotest. Därefter inleder vi med ett första teoripass.

I bilen
Efter inledande teori ger vi oss ut i bilen. Ni är 3-4 elever samt lärare som turas om att köra och tillsammans upplever ni halkkörning i en mängd olika trafik och risksituationer ute på vår stora övningsbana. Ni övar i ett fordon som är försett med EasyDrift samt ett fordon försett med vanliga däck. 4 elever / lärare och fordon. Bilen är automat.

Reflektioner och avslutning
Avslutningsvis summerar ni era lärdomar och reflekterar över utbildningen. Utbildningen tar 3 timmar plus rast. Vi bjuder på frukt, kaffe, te och vatten.

Registrering hos Transportstyrelsen
Efter genomförd och godkänd utbildning registrerar vi eleven hos Transportstyrelsen. Giltighetstiden på en godkänd körning är 5 år.


PRIS / VILLKOR

Priset är 2200 kr inkl moms / elev vid betalning direkt med kort på vår webbsida.

Priset är 2300 kr inkl moms / elev vid betalning på plats hos oss.

Vid avbokning senare än 4 arbetsdagar innan utbildningsdagen debiteras du 2300 kr, Gäller ej om du kan uppvisa giltigt läkarintyg.

BOKNING

För dig som inte går på trafikskola kan du boka din riskutbildning B del 2 här!

 

INNAN DU BOKAR:

Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig Riskutbildning B del 2 bör du vara i slutet av din körkortsutbildning både praktiskt och teoretiskt. Det ä viktigt att du kört så mycket bil att du kan manövrera den på ett normalt sätt vilket är en förutsättning för att du ska kunna bli godkänd.

Bil
Bilen är automat.
 

Språk
En viktig del av utbildningen är att deltagarna är aktiva och diskuterar sina upplevelser med läraren och med varandra. För att bli godkänd måste varje elev kunna redogöra för sin förståelse och värdera sin körning. Utbildningarna genomförs normalt på svenska. Vissa pass kan genomföras på engelska.

Tolk
Om du inte kan tala och förstå det svenska språket måste du ha meddela oss detta i samband med bokningen. Om du är osäker på om din svenska är tillräcklig måste du ha en tolk med dig. Tolken måste kunna ditt språk och svenska. Meddela oss om du har tolk så vi kan reservera plats för denna i bilen.

Legitimation
Du måste uppvisa godkänd och giltig legitimation.


Betalning / Avbokning
Pris med kortbetalning 2200 kr / elev. Betalning sker direkt med kort på vår webbsida.

Pris med betalning på plats 2300 kr / elev.

Vid avbokning senare än 4 arbetsdagar innan utbildningsdagen debiteras du 2300 kr inkl moms., Gäller ej om du kan uppvisa giltigt läkarintyg.

KARTA

 

TRAFIKSKOLA

 

LJUNGBYHED

Området har bedrivit utbildningar inom svenska försvarets flygvapen sedan tidigt 1900-tal. Idag är delar av området utbildningsområde för bilkörning. Trafikövningsplatsen är belägen intill MOM Events motorbana. Området har ändamålsenliga ytor där olika utbildningsmoment kan genomföras med goda säkerhetsmarginaler.

I direkt anslutning till motorbanan finns utbildningslokaler i olika storlekar. Lokalerna är lämpade för evenemang och konferens därmed finns all nödvändig teknik för presentation.


FLEXIBILITET

Vårt mål är att skapa en anläggning som verkar som en samarbetspartner till Skånes trafikskolor. Vi erbjuder ett flexibelt upplägg som ska gynna er verksamhet och ge er en ännu bättre effektivitet.

- Individuella schemaupplägg.
- Öppet året runt, måndag-lördag, 8.00-20.00.
- Avbokning kan ske fram till 5 dagar innan bokat datum.


HÖG STANDARD

Vi arbetar efter att förenkla er vistelse hos oss på bästa sätt. Vi förbereder teoripresentation, banområde och fordon för att ni ska kunna ägna allt fokus åt era elever. Området ska hålla hög standard och därför ska vi ständigt utveckla anläggningen och våra anslutna trafikskolor.


KONTAKT

Kontakta oss för mer information om samarbete, bokning och visning av vårt område.

Platschef
Ted Johansson
0435-76 11 40
ted@mom-events.se

 

FÖRETAG

Tillsammans med vår partner MOM Events har vi under flera år utbildat företag i trafiksäkerhet. Vi hjälper er att skräddarsy er utbildning efter de förutsättningar som ni har och efter den målbild som vi gemensamt sätter för er utbildning. Vi skräddarsyr alltid ett upplägg för att uppfylla bästa möjliga kvalité.

Vi kan hjälpa er med:
- Riskutbildning i trafik
- Halkkörning
- Trafiksäkerhetspolicy
- HLR
- Första Hjälpen
- Först till olycksplats

Vi samarbetar med några av landets bästa instruktörer och har lång erfarenhet av trafiksäkerhetsrelaterade utbildningar.  Ljungbyheds Trafikövningsplats ger de bästa förutsättningarna för att utbilda förare både i personbil samt tung trafik.

Andra exempel på utbildningar:
- YKB
- Lastsäkring

 

Kontakta oss för mer information! 
Varmt välkomna.
 

Screen Shot 2018-09-28 at 23.41.50.png

Läs mer om våra förarutbildningar på www.förarträning.se

 

Önskar ni offert? skicka er förfrågan!

Namn *
Namn
 
 

RISKUTBILDNING - TUNG TRAFIK
Vi kan nu även leverera avancerad förarutbildning för tung trafik. Vi blandar olika moment som ger eleven en gedigen kunskap. Efter avslutad utbildning ska eleven känna ökad trygghet i trafiken samt få bättre förståelse för lastbilens beteende i pressade situationer.

 
 

Halkkörning

Att framför en lastbil på halt underlag kan vara mycket förrädiskt. Med vårt halksystem EasyDrift placeras plastringar på lastbilens bakhjul. EasyDrift ger en trovärdig nivå av halka där lastbilens stödsystem kan förevisas på ett tydligt sätt. 

Eleven instrueras till att hålla olika hastigheter för att se lastbilens beteende vid små hastighetsökningar samt förstå hur man samarbetar med fordonets stödsystem.

 

Vältbil

Vältbilen är vårt verktyg för att öka förståelsen för hur en lastbil beter sig vid kurvtagning. Vår vältcontainer är byggd med vikter som kan förflyttas för att skapa rätt förutsättningar beroende på fordon. I containern kan vi även placera en vattentank som påvisar bilens beteende när vattnet förskjuts i sidled. Kraftiga stödhjul är utfällda som stöd när eleven når gränsen där lastbilen välter.

Eleven ska få ökad förståelse för hur små hastighetsökningar kan påverka kurvtagningens utgång. 

 

Teknikbana

Era egna fordon används vid vår teknikbana. Teknikbanans syfte är att ge eleven en ökad trygghet kring ert företags fordon. Vi genomför olika moment där förarens känsla för fordonet sätts på prov. 

Exempel på övningar, slalom, backning, trång passage etc.

KONTAKT

Ljungbyheds Trafikövningsplats AB
Thulinvägen 23
26451 Ljungbyhed

Föreståndare:
Ted Johansson
ted@mom-events.se
0435-76 11 40

 

 
 

KONTAKTA OSS

Fyll i formuläret för att komma i kontakt med oss. Vi ser fram emot att hjälpa er på bästa sätt.

Namn *
Namn